Saturday, February 11, 2012

PUDING ROTI BUTTERSCOCTH

Bahan-bahan :


A
8-10 biji telur
1 sudu esen vanila
1 tin susucair (Ideal)
3 cawan gula halus
2 sudu besar tepung gandum

B
sebungkus roti butterscotch (Gardenia)

C
sedikit mentega


Cara-cara :

1 - Campurkan semua bahan A, kacau sehingga sebati / masukkan dalam pengisar untuk dapatkan tekstur yang halus.
2 - Sapukan majerin pada bekas pembakar.
3 - Susun roti butterscotcth memenuhi bekas, tuangkan adunan bahan A.
4 - Taburkan ketulan mentega yang dipotong kecil-kecil diatas permukaan puding (untuk nampak berkilat setelah masak nanti) ataupun boleh juga taburkan apa-apa hiasan yang disukai.
5 - Bakar selama 30-45 minit.





before bake

after baked

got a slice

No comments:

Post a Comment